Soprană
Conf. univ. dr.
Conf. univ. dr.
Vineri (29.09.2023)
1. Conf. Univ. Dr. Felicia FILIP (Președinte Juriu) 2. Prof. Univ. Dr. Cristian MIHĂILESCU 3. Sava Negrean BRUDAȘCU 4. Elena Moisa + DANSURI: Ciprian Cristolovean și Alexandra SĂCĂREA |
Sâmbătă (30.09.2023)
1. Conf. Univ. Dr. Felicia FILIP (Președinte Juriu) 2. Prof. Univ. Dr. Cristian MIHĂILESCU 3. Ozana BARABANCEA 4. Nicola 5. Smaranda Vornicu Shalit + DANSURI: Alexandra SĂCĂREA și Miruna DUȚĂ |
Duminică (01.10.2023)
1. Conf. Univ. Dr. Felicia FILIP (Președinte Juriu) 2. Prof. Univ. Dr. Cristian MIHĂILESCU 3. Ozana BARABANCEA 4. Nicola 5. Smaranda Vornicu Shalit |
Felicia Filip (Președinte Juriu) - Soprană de talie internațională, supranumită și “Diva Divină” sau “Regină a Traviatei”. Unica solistă care a obținut toate premiile internaționale MOZART. A clădit de-a lungul anilor, o carieră impresionantă în ţară şi peste hotare, cântând cu un remarcabil succes pe scene prestigioase din întreaga lume. A colaborat cu titani ai muzicii, precum Monserrat Caballe sau Roberto Alagna, iar pe de altă parte este prima soprană din țara noastră care și-a asociat vocea cu o trupă rock - legendara Iris, reușind să aducă în sala de operă fani ai rockului românesc. În prezent este director al Operei Comice pentru Copii din București, dar și Conferențiar Universitar Doctor la Facultatea de Științe și Arte din Târgoviște - Universitatea „Valahia”.
|
Maestrul Cristian Mihăilescu - Regizor de renume internațional cu o bogată activitate în domeniu. A debutat ca solist la Opera Națională din București, dar a avut și o intensă prezență managerială deținând funcția de Director al Operelor din Constanța și Brașov. A absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București, secția canto, iar apoi pe cele ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică la secția regie de operă. A susținut cursuri de masterclass pe 4 continente. Printre numeroasele recunoașteri și decorații, amintim Ordinul „Meritul Cultural”, în rang de Cavaler acordat de Președintele României.
|
Ozana Barabancea - Dirijor, Jurat și Vocal Coach al show-ului “𝑻𝒆 𝒄𝒖𝒏𝒐𝒔𝒄 𝒅𝒆 𝒖𝒏𝒅𝒆𝒗𝒂”. La 4 ani, dirija corul grădiniței. La 15 ani a vândut bijuteriile moștenite de la mama sa pentru a-și plăti primele lecții de canto, luate cu profesorul Iulian Baiașu. O altă mare personalitate a muzicii românești, i-a marcat destinul, acesta a fost dirijorul corului Operei Naționale din București, maestrul Stelian Olariu. Odată cu trecerea anilor s-a transformat într-un muzician respectat. De peste 30 de ani este artist liric al Operei Naționale din București. Și-a format propria orchestră pe care o dirijează cu pasiune și măiestrie, Orchestra Lumini Sonore. Este interpretă de jazz, personalitate TV și membră a juriului în cadrul celebrei emisiuni “Te cunosc de undeva” – Antena 1. De-a lungul timpului a avut turnee în Italia, Germania, Grecia, Thailanda, Japonia, Slovenia etc. A cântat în fața împărătesei Japoniei (1999), prințului Iordaniei (2006) și prințesei Thailandei (2003), a primit premii și distincții. A făcut parte din distribuția Musicalului Chicago, precum și a filmului “Supraviețuitorul” în regia lui Sergiu Nicolaescu, dar a avut parte și de alte roluri în filme. Cea mai mare realizare din toate timpurile sunt copiii ei, Gloria și Andrew, pe care i-a inspirat, iar astăzi sunt și ei muzicieni de excepție.
|
NICOLA - Artistă și interpretă, a făcut primii pași importanți în muzica românească începând cu anul 1985 când la Festivalul Mamaia, obține premiul teatrului Fantasio și premiul de cel mai bun prieten al carului 5 TVR alături de grupul muzical FORTE. În 2002 participă cu piesa "Lângă mine" la Festivalul "Mamaia 2002" unde câștigă locul al doilea la secțiunea de "Creație" precum și "Premiul Presei". În anul 2003, Nicola câștigă Selecția Națională Eurovision cu piesa “Don’t break my heart” ce s-a bucurat de un imens succes internațional și obține locul 10 pentru România în Finala Internațională de la Riga - Letonia. În același an lansează cel de-al patrulea său material discografic : "Best of Nicola" care va lua și Discul de platină după numărul de exemplare vândute. Câștigă premiul "Cea mai bună voce feminină" la premiile TV K Lumea. În 2005 lansează albumul "De mă vei chema" ce conține două hit-uri răsunătoare, "De mă vei chema" și "Honey", iar cariera artistei continuă până în prezent.
|
Sava Negrean Brudașcu - Originară din satul Buciumi, judetul Salaj, Sava Negrean Brudașcu s-a născut în anul 1947 in frumosul Ardeal. În satul ei natal, Sava Negrean Brudașcu a învățat să cânte în corul bisericii. A iubit muzica din prima clipă, iar apoi a cântat-o împrăștiind în jurul său bucurie, căldură și liniște. 🇹🇩 Sava Negrean Brudașcu fost deosebit apreciata și pentru cântecele încărcate de patriotism, precum “Doamne ocrotește-i pe români”, “Noi suntem români” sau `Hai sa-ntindem hora mare’, însă melodia cu care s-a facut in mod deosebit cunoscută este “Ma cunosc că-s sălăjancă”. Trecand cu brio peste exigenta concursurilor Floarea din Gradina, Dialog la Distanta, adevarata școală la aceea vreme, colaborând cu prestigioase ansambluri folclorice, alături de care și-a dăruit cântările spre ascultare, Sava Negrean Brudașcu s-a impus foarte repede in conștiința iubitorilor de valori. Printre cele mai cunoscute albume ale artistei se numără: Tăt așa zice dorul, Mă cunosc că-s sălajancă, Așteaptă-ma dor că vin, Doamne ocrotește-i pe români, Supăratu-i omu’ doamne, Dorul meu și dragostea, Românie, Românie și lista poate continua.
|
𝐒𝐦𝐚𝐫𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐕𝐨𝐫𝐧𝐢𝐜𝐮-𝐒𝐡𝐚𝐥𝐢𝐭 face parte din „𝗴𝗮𝗿𝗱𝗮 𝗱𝗲 𝗲𝘅𝗰𝗲𝗹𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆” a celor mai devotați jurnaliști români și oameni de televiziune. A coordonat, realizat şi moderat numeroase producții TV, activând în cadrul Televiziunii Române.
Dintre cele mai importante realizări ale domniei sale amintim: 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫 𝐓𝐕 – Televiziunea Română 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐚𝐥 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐂𝐞𝐫𝐛𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐮𝐫 𝟐𝟎𝟏𝟖 𝐬̦𝐢 𝟐𝟎𝟏𝟗 𝐒̦𝐞𝐟 𝐚𝐥 𝐝𝐞𝐥𝐞𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐯𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟗 𝐇𝐞𝐚𝐝 𝐨𝐟 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐬 - 𝐃𝐞𝐥𝐞𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 – 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐯𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟖 𝐬̦𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟎 Smaranda Vornicu-Shalit a fost implicată în proiecte majore ale Televiziunii Române, precum 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐂𝐞𝐫𝐛𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐮𝐫 – edițiile din 2018 și 2019, 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐯𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐒𝐨𝐧𝐠 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭 2018, 2019 și 2020, programele dedicate Centenarului sau reflectarea Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. A contribuit și la alte producții TVR, precum programele „Cerbul de Aur #Generații” și „Deschideți poarta soarelui” din 2020, New European Songbook – 2021, emisiunea matinal „Cu Capu’n Zori” sau evenimentele prilejuite de Ziua Culturii Naționale. În prezent realizează o emisiune de mare audiență: „Atelier de sănătate” pe TVR1. După cum sugerează și numele, Smaranda Vornicu este fiica celebrului și regretatului om de televiziune Tudor Vornicu, de la care a moștenit profesionalismul, creativitatea și pasiunea pentru micul ecran. |