Soprană
Conf. univ. dr.
Conf. univ. dr.
Vineri (04.10.2024)
1. Conf. Univ. Dr. Felicia FILIP (Președinte Juriu) 2. Prof. Univ. Dr. Cristian MIHĂILESCU 3. Ozana BARABANCEA 4. Alexandra UNGUREANU 5. Iuliana MARCIUC |
Sâmbătă (05.10.2024)
1. Conf. Univ. Dr. Felicia FILIP (Președinte Juriu) 2. Prof. Univ. Dr. Cristian MIHĂILESCU 3. Ozana BARABANCEA 4. Alexandra UNGUREANU 5. Iuliana MARCIUC + DANSURI: Alexandra SĂCĂREA și Miruna MAZILU |
Duminică (06.10.2024)
1. Conf. Univ. Dr. Felicia FILIP (Președinte Juriu) 2. Prof. Univ. Dr. Cristian MIHĂILESCU 3. Iuliana MARCIUC 4. Gheorghe TURDA + DANSURI: Ciprian Cristolovean și Florin NACIU. |
Felicia Filip (Președinte Juriu) - Soprană de talie internațională, supranumită și DIVA CELESTE sau REGINĂ A TRAVIATEI. Unica solistă care a obținut toate premiile MOZART. A clădit de-a lungul anilor o carieră impresionantă în țară și peste hotare, cântând cu un remarcabil succes pe scene prestigioase din întreaga lume. A colaborat cu titani ai muzicii precum Monserat Caballe sau Roberto Alagna, iar pe de alta parte este prima soprană din țara noastră care și-a asociat vocea cu o trupă rock – legendara IRIS. A fost decorată în 2004 cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor de către Președintele României, și de asemenea deține Titlul Onorific de “Persoană emerită”, decernat de către Președintele Republicii Moldova. În prezent este Director General al Operei Comice pentru Copii din București, dar și Conferențiar Universitar Doctor la Facultatea de Științe și Arte din Târgoviște – Universitatea Valahia. Felicia Filip a fost aleasă și preşedinte al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR). Felicia Filip este Președinte de Onoare al Festivalului Ecoul Pietrei Craiului și Cetățean de onoare al orașului Zărnești.
|
Maestrul Cristian Mihăilescu - Regizor de renume internațional cu o bogată activitate în domeniu. A debutat ca solist la Opera Națională din București, dar a avut și o intensă prezență managerială deținând funcția de Director al Operelor din Constanța și Brașov. A absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București, secția canto, iar apoi pe cele ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică la secția regie de operă. În calitate de solist la Opera Naţională din Bucureşti, a interpretat 47 de roluri, de la Mozart la Stravinski, inclusiv Verdi, Puccini, Offenbach şi Johann Strauss. De asemenea, a participat la numeroase festivaluri şi a susţinut concerte şi spectacole pe toate marile scene ale ţării, dar și turnee artistice internaționale. Este totodată profesor universitar doctor și a susținut cursuri de MasterClass pe 4 continente. Printre numeroasele recunoașteri și decorații, amintim Ordinul „Meritul Cultural”, în rang de Cavaler acordat de Președintele României. Cristian Mihăilescu este Președinte de Onoare al Festivalului Ecoul Pietrei Craiului și Cetățean de onoare al orașului Zărnești.
|
Ozana Barabancea - Dirijor, Jurat și Vocal Coach al show-ului “Te cunosc de undeva”. La 4 ani, dirija corul grădiniței. La 15 ani a vândut bijuteriile moștenite de la mama sa pentru a-și plăti primele lecții de canto, luate cu profesorul Iulian Baiașu. O altă mare personalitate a muzicii românești, i-a marcat destinul, acesta a fost dirijorul corului Operei Naționale din București, maestrul Stelian Olariu. Odată cu trecerea anilor s-a transformat într-un muzician respectat. De peste 30 de ani este artist liric al Operei Naționale din București. Și-a format propria orchestră pe care o dirijează cu pasiune și măiestrie, Orchestra Lumini Sonore. Este interpretă de jazz, personalitate TV și membră a juriului în cadrul celebrei emisiuni “Te cunosc de undeva” – Antena 1. De-a lungul timpului a avut turnee în Italia, Germania, Grecia, Thailanda, Japonia, Slovenia etc. A cântat în fața împărătesei Japoniei (1999), prințului Iordaniei (2006) și prințesei Thailandei (2003), a primit premii și distincții. A făcut parte din distribuția Musicalului Chicago, precum și a filmului “Supraviețuitorul” în regia lui Sergiu Nicolaescu, dar a avut parte și de alte roluri în filme. Cea mai mare realizare din toate timpurile sunt copiii ei, Gloria și Andrew, pe care i-a inspirat, iar astăzi sunt și ei muzicieni de excepție.
|
Alexandra Ungureanu este o emblemă a muzicii ușoare, fiind unul dintre cei mai de referință artiști de pe piața muzicală românească. Primele ore de canto le-a făcut în copilărie la vârsta de 6 ani. Ulterior a studiat pian și chitară. În anul 2001 a colaborat cu formația Sistem lansând hiturile: Emoții, Senzații, Departe de tine. În 2003 a obținut locul al 3 lea la Selecția Naționala Eurovision și tot atunci a reprezentat România la Festivalul Internațional “Cerbul de Aur” unde a obținut Cerbul de Bronz. Alexandra Ungureanu a avut din 2004 o colaborare de succes cu formația Crush. Împreună au lansat albume ce cuprind hituri memorabile, precum Plâng Nopțile, Hello, Aprinde dragostea, Inima mea sau I need you more. A colaborat de-a lungul anilor cu compozitori renumiți precum: Marius Țeicu și Ionel Tudor, dar a fost și interpreta pieselor lui Marius Moga, Cornel Ilie sau Adrian Despot. În anul 2021 artista a obținut titlul de „Cea mai stilată femeie din România” după ce a devenit marea câștigătoare „Bravo ai stil! Celebrities”. În prezent artista este prezentă activ pe piața muzicală din România, cel mai recent single intitulat “Marea Albastră” fiind lansat în luna august 2024. Este totodată prezentatoarea emisiunii “Duet cu Alexandra” de la Kanal D2, dar si a podcastului de succes, cu acelasi nume, de pe platforma Youtube, în cadrul căruia i-au trecut pragul zeci de artiști ai momentului.
|
Maestrul Gheorghe Turda este una dintre emblemele folclorului românesc, cu o bogată activitate cultural-artistică, având o impresionantă discografie cunoscută de toți iubitorii muzicii populare. Absolvent al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, a concertat în peste 40 de țări având peste 80 de turnee. În anul 1991 i s-a oferit gradul de Locotenent-colonel onorific, ca recunoaștere a meritelor sale artistice. Totodată în anul 1993 i se conferă Diploma de Onoare pentru 25 de ani de activitate artistică - conferită de Președintele României. A colaborat până în prezent cu majoritatea Ansamblurilor Artistice din țară dintre care: Cindrelul, Junii Sibiului, Ciprian Porumbescu, Mărțișorul, Doina Carpaților, Doina Gorjului, Doina Banatului, Maramureșul, Ciocârlia, iar lista poate continua. A fost angajat al Ministerului de Interne - direcția pentru cultură, artă și sport, unde a inițiat o suită de spectacole literar-muzicale cu o tot mai vie deschidere spre publicul larg. A reorganizat Ansamblul artistic “Ciocârlia” în calitate de Director al Ansamblului unde a adus numeroși interpreți de muzică populară precum Mioara Velicu, regretatul Benone Sinulescu, Mioara Pitulice, etc., cu care a întreprins numeroase turnee în țară și peste hotare. De la începutul carierei și până în prezent, a obținut numeroase medalii, diplome, semne ale recunoașterii valorii interpretative în: folclor, romanțe, cântece, colinde sau serenade. Experiența vastă a maestrului Gheorghe Turda în folclor și în viața culturală românească vor aduce un plus de valoare Festivalului Național “Ecoul Pietrei Craiului” și suntem onorați de prezența în Juriul ediției a XI-a, 2024.
|
Iuliana Marciuc este una dintre cele mai cunoscute realizatoare, prezentatoare, moderatoare și producătoare de emisiuni, seriale și show-uri de televiziune cu o vastă experiență în domeniu. A debutat în Televiziune în 1990 când a devenit crainică la Televiziunea Română, iar în 1996 devine redactor, prezentator și realizator de emisiuni de televiziune. În anul 2005 debutează ca producător al serialului “Burlacii”. A făcut parte din echipa producătoare a Festivalului Internațional “Cerbul de Aur”, în calitate de realizator, dar și prezentator. Iuliana Marciuc a fost producător al Selecției Naționale Eurovision Song Contest - România, dar și Șef al Delegației României în mai mulți ani, când România s-a calificat cu succes în Finala Internațională. De-a lungul anilor, a găzduit și realizat emisiuni și programe speciale pe TVR 1, TVR 2 și TVR Internațional din care enumerăm: Confesiuni, Destine ca în filme, Seara porților deschise, Tip top minitop, Karaoke show, Album duminical, Impas în doi, Muzica e viața mea, 90 de minute pentru sufletul tău, Acces la succes, Miezul zilei. În prezent o regăsim atât pe micile ecrane cât și la numeroase evenimente media și culturale, iar anul acesta avem deosebita bucurie de a ne onora cu prezența în calitate de jurat al Festivalului Național “Ecoul Pietrei Craiului” - Zărnești, 2024.
|